Vámügynökség Raktározás – igény szerint

Székhelyünkön a Noszlopy utcában a vámkódex kínálata valamennyi vámmal kapcsolatos raktározási lehetőséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Vámraktározás

A vámraktározás lényege, hogy az ún. harmadik országból (nem EU-s tagállam) importált szabad forgalom számára nem vámkezelt termékeket – vámárukat - vám, áfa és egyéb termékimporthoz kapcsolódó terhek megfizetése nélkül lehet raktározni.

Az említett közterhek megfizetése csak akkor esedékes, ha a terméket szabad forgalomba helyezzük, azaz vámkezeltetjük. Nagy értékű szállítmányok esetén előnyös lehet az azonnali finanszírozást ezzel a megoldással kiváltani, és a kötelező vám-, ÁFA illetve egyéb terheket csak a tényleges szabad forgalomba helyezéskor megfizetni.

Közvámraktárunkat székhelyünkön működtetjük, de megfelelő szerződéses feltételek mellett lehetőség van engedélyünk ügyfeleink telephelyére történő kiterjesztésére is. Ez a megoldás fenti előnyök mellett értelemszerűen jelentős raktárbérleti díj megtakarítást is jelent, hiszen a termékek az adott társaság saját telephelyén maradhatnak.

Adóraktározás

Az adóraktár jogintézménye jelenleg nem minden EU-tagállamban ismert. Magyarország remekül ragadta meg a lehetőséget, amikor olasz példára engedélyezte e raktártípus működtetését. Az adóraktározás lényege, hogy a beraktárazott termékek - akár többszöri - adás-vétele ÁFA mentes.

Az adóraktárból történő kitárolás alaphelyzetben adóbiztosíték nyújtása mellett valósítható meg. Társaságunk a megfelelő adóbiztosíték nyújtásában áll ügyfelei rendelkezésére. A magyar adóhatóság által „minősített adózónak” nyilvánított társaságok az adóbiztosíték nyújtása alól mentesülnek.

Átmeneti megőrzési raktár

Az átmeneti megőrzési raktár célja, hogy azon nem közösségi áruk – vámáruk - melyek vámjogi sorsa valamilyen okból azonnal nem rendezhető, 20 + 20 napig közteher (vám, áfa stb.) fizetése nélkül raktározásra kerülhessenek. Ezen lehetőség igénybe vételével a fuvareszközök kirakodhatók, megbízónknak pedig a jelzett határidőn belül kell rendelkeznie áruja vámjogi sorsáról.

Belföldi raktár

Sok ügyfelünk kérésére foglalkozunk belföldi áruk raktározásával is. Kedvező lehetőség megbízóink részére, hogy a korábban említett különféle raktározási eljárás alatt álló termékek és a belföldi áruk fizikailag azonos helyen kerülhessenek tárolásra.